Tuesday, July 10, 2012

"Galaxina" (1980)

Topeltjuustune 80ndate sci-fi komöödia, mis pilab nii vesterne kui tuntud sci-fisid (nt "Star Trek", "Tulnukas", "Tähesõjad" jmt.). Enamus neist on aga kulunud, viletsa teostusega ja mitte väga vaimukad. Viimast suuresti tänu kesistele näitlejatöödele. Parimaks osaks oli üsna kena kaameratöö ning mõned oma ajastu kohta hästi õnnestunud eriefektid. Ilmselt sobiks film hästi poissmeesteõhtul õlle kõrvale vaatamiseks.
Aasta on siis 3008 (ja veidi hiljem 3035) ning inimlikud robotid ja galaktikatevahelised kosmoselennud on saanud igapäevaseks. Tegevus toimub kosmilise politseilaeva pardal, mille meeskonda kuuluvad kaks kosmosekauboid, kapten Cornelius Butt (!), oopiumit suitsetav hiinlane, must deemon-mehaanik, vangistatud kivisööja-tulnukas ja kena android Galaxina. 
Galaxina ja ühe kauboi vahel areneb armastus, sellal kui võetakse ette enam kui 50-aastane missioon The Blue Star´i nimelise kristalli leidmiseks (...või muidu hävib universum). Üks paha on ka, aga see on väga edutu ja sama hästi kui statist. 
Traagilise trivia nurk: Galaxinat mänginud Dorothy Stratten (a.k.a. 1980.a Playboy Playmate) mõrvati oma abikaasa poolt vaid lühidalt enne filmi esilinastust. 
 "Human Restaurant"
 Pahade laev oli selline nunnukas linnukene.
 Cultural reference...
Kivisööja.

No comments:

Post a Comment