Monday, June 11, 2012

"Arena" (1989)

Odavad kostüümid (enamasti  kummimask + 80ndate klubiriietus - eelistatavalt hõbedasest viskoosist) - check. Laserkiirrrelvad - check. Algelised "superarvutid" - check. Lollid dialoogid - check. Papile maalitud tagareapublik poksimatšidel - check. Etnotsentrism (kogu kosmos on üles ehitatud USA baasmudelil) - check. Kandilise lõuaga blond kultuuriheeros - check. Maskuliinsed 80ndate naised - check
Kõik heaks meelelahutuseks vajalik olemas.
Kuskil kosmosejaamas toimub poksimatš, millest võtavad osa "kõigi rasside esindajad". Võitja on siis kogu Universumi poksitšempion.
Maalane Steve Armstrong töötab areeni lähedal kiirtoidukohas. Peksab paar ülbet klienti läbi ja vallandatakse. Kuna ta astus sõbra heaks välja, tuleb tema 4-käeline sõber Shorty nüüd omakorda talle appi ja aitab lennupileti Maale ning ajutise elukoha leida. Et lennupilet on hangitud mingi kosmilise maffia raha eest, tuleb see kosmilisele maffiale tagasi maksta - muidu raiutakse Shorty 20 sõrme ükshaaval otsast. 
Steve peab võitlema. Kogu Universum on põnevil.
Põhimõtteliselt on siis tegu spordifilmiga. Saksa keeles on filmi nimeks "Arena - Nur einer Überlebt", mis kõlab päris kõwilt. Tegelikult on aga tegu naljaka vaatamisega, mis tänapäeval ei hirmutaks lasteaialapsigi. 
Panen siia lõppu mõned screenshot´id  kenadest nostalgilistest eriefektidest. Nur einer Überlebt!
Mitte absindihaldjas, vaid galaktiline telesaade...

No comments:

Post a Comment