Monday, June 18, 2012

"Dead Alive" (1992)

"Dead Alive" a.k.a "Braindead" on osake õudusfilmiklassikast. Üle vindi pööratud, vaimukas, verine gore, mis just seetõttu, et ei lase end tõsiselt võtta, pakub poolteist tunnikest süüdimatut lõbu (s.h viimased pool tundi on peamiselt veresaun ohtrate vaimukate detailidega). Ka esimene pool oma grotesksete ilme, veidrate kaameranurkade ja "normaalse" ühiskonna parodeerimisega pakub nauditavat kombinatsiooni õõvast ja huumorist.
Filmi keskmes on suhtekolmnurk võimukas ema - tuhvlialune poeg Lionel - poja tarmukas tüdruksõber Paquita Maria Sanchez. Ema saab hammustada eksootilise rott-ahvi poolt ning muutub selle tulemusel zombiks. Kui vanadaam Maria koera nahka pistab ning vaikselt tükkideks hakkab lagunema, sigineb Lioneli  hinge kahtlus, et emaga pole kõik korras. Film ongi natuke coming-of-age story, kus näeme Lioneli iseseisvumist ning väljumist ema võimu alt. 
Komöödia poole eest hoolitsesid veel mitmed kõrvalosalised, nagu endisest natsikurjategijast loomatohter, Lioneli macho onu ning idamaiseid võitluskunste valdav preester. 
Ning paar verist fakti imdb-i triviast: filmi loetakse kõigi aegade verisemaks, lõpustseenis kulutati 300 liitrit võltsverd, mida muruniitjaga zombide purustamisel pumbati kiirusega 5 gallonit sekundis. Mõned laenutused andsid omal ajal kassettiga kaasa oksekotte.
Filmi treiler on üks mu lemmikuid üldse. Vaadake järele!

No comments:

Post a Comment